FotoholicElle

Senaste inläggen

Av Ellinor Innala Nilsson - 15 september 2011 14:13

Ännu en ledig dag i paradiset.. Nä, nått nedrans pradis lever vi inte i va! Blåser så det gardinerna på insidan av fönstrena fladdrar. O vi ska inte tala om regnvädret som väckte mig halc sju imorse, herre min skapare! Finns inga dåliga kläder, bara dåliga väder säger ja! Näja, det är synd o klaga som gubbarna brukar säga (med händerna bakom ryggen vippandes på sina tofflor i en gungande rörelse?!)


Idag har det lästs om kognetiv och inlärningsteori så det blöder ur ögonen på mig, nä nu överdriver jag lite, men denna kursen börjar allvarligt talat liknas vid en korvstoppning.. det går inte in mer än skinnet e långt, så är det bara! :) Det är en rolig kurs, men ack så intensiv, men det är väl meningen antar jag.


Igår körde jag förbi en kostackare som hamnat på fel sida om stänget. Där stod hon, tuggande i gräset som ingen ting, obrydd om diverse faror, men jag antar att gräset alltid är grönare på andra sidan ;) Jag stannade såklart, eftersom det annars fanns risk att kon skulle börja leta maskrosor i asfalten och det hade ju kunnat sluta i plankstek och en förmodligen platt bil, om inte det hade varit en cyklist som hade kört på kon, då hade det nog bara slutat med skrubbsår och mardrömmar ;) Ännu en kvinna ankom till platsen, och även Nathalie, (vi var på väg på samma håll). Där stod vi, tre fruntimmer, tittandes och funderandes hur dessa kor (ja där var fler som verkade leta grönare gräs) Kommit upp för den branta slänten som slutade vid vägen. Haha, vi såg nog bra roliga ut! Efter en liten stund kom en gubbe traskandes och meddelade att ägaren var på väg, så vi körde vidare, ovetande om korna kom till rätta till slut eller inte, men det får vi hoppas :)Tänkte lägga in lite pics på ett litet konstverk jag skapat förra veckan :) Som omväxling till plugget får man pyssla lite :)


  Blev insprirerad av en skylt som Flisan inhandlat på Chilli.      ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 11 september 2011 16:34

Ledig dag idag som ägnats åt lång frukost med Honeyman, utforskande i KBT ( alltså näsan i boken och ett stort frågetecken ovanför mitt huvud ) Haha, nä, känner mig ganska upplyst med det mesta inom denna kursen nu. Det är fantastiskt intressant med psykologi! Antar att det gäller att man kan hålla en viss distans till det hela, för skulle man lyssna blint på alla teoretiker o psykoanalytiker så skulle ju var o varannan människa vara spykiskt instabil eller störd.. Nä, deras joibb är att problematisera allt, mitt jobb är att förstå. Förstå varför människor handlar som de gör i vissa situationer, varför jag handlar som jag gör, o sedan förstå hur man kan förändra, bearbeta, komma till insikt. Vi är komplexa djur vi männsikor, bakom vart psyke döljer sig en fantastisk historia sopm tolkas helt olika beroende på vem som berättar och vem som lyssnar.


Har så klart blivit gym i vanlig ordning med min trogne träningsmate Flis! <3 Blev benpass idag, skönt!


Nu blir det hemmagjort hälsopizza :) Ja, hälso är kanske agtt ta i men den är iaf inte så onyttig som den kan vara.

Små runda bröd, gärna fullkorn och osötat ev råg.

Chillisås eller tomatpure.

Strimlad skinka.

Skivad banan.

Jordnötter!

Curry.

Riven ost 17% (gärna 10%)


   

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 9 september 2011 22:17

Nyligen hemkommen från biopremiären av Järgarna 2. O Wow vilken höjdare. Den satte fullpott i svensk kriminaldrama o svensk film överhuvudtaget! Tänkte väl mig att den skulle vara som dem flesta svenska filmer, lite halvtaskigt upplägg med dålig tajming o kass budjet.. Men ack Nej, med en kostnad på 39miljoner så har de spendedrat varje krona rätt kan jag säga!


Filmen utspelar sig i det fantastiskt vackra landskapet uppe i norr, Sveriges vidder när de är som finast. En person försvinner spårlöst o rikskrim kopplas in.. vem anländer då till det pitoreska norrland? Jo Erik (Rolf Larsgård). Han inser snabbt att lokalpolisen spårat in sig alldelses för hårt på en viss gärningsman, en gärningsman som även har otalt med en av polismännen, Torsten (Peter Stormare). Historien är hisnande o ständigt sker nya konfrontationer och aktionen är på topp, dock utan några onödiga specialeffekter! Jakten på gärningsmannen fortsätter genom filmen och ett garnnystan av hemligheter börjar nystas upp.. dem man trodde var ens nära o kära kanske inte är att lita på trotts allt?


Peter Stormare spelar fantastiskt genom hela filmen, på ett makabert sätt trollbinder han oss med den norrländska dialekten o sitt övertygande rollspel. Han är på topp och visar återigen att svensk filmindustri kan göra bra filmer. Rolf Larsgård spelar även han otroligt bra. Till åldern kommen har han fortfarande krut i bössan o tar sig an rollen precis som han förväntas o även bättre. Samspelet mellan dessa två skådespelare är skickligt, trovärdigt o gripande!


Tack för en mycket trevlig bioupplevelse, med andan i halsen flertalet gånger förvånades jag över hur gripande historien faktisk var, tack peter o lasse för att ni fortfarnde har det ;)Av Ellinor Innala Nilsson - 8 september 2011 17:55

I måndags fann jag mig själv i en något bisarr situation. Inte helt utan förskräckelse och en något sorgsen trötthet var tågresan hem från Malmö nog den längsta jag varit på. Strax utanför malmö, närmare bestämt i Åkarp, på väg hem, hör vi en signal ljuda. Vi förstår direkt vad det är vi hör, det är tåget, det är en ivrig, ihållande o skärande signal. Man kan höra frustrationen hos lokföraren som säkert bokstavligen slängt sig på tutan. I direkt samband med den ihållande signalen bromsar tåget plötsligt och hårt. Inte värre än att vi alla kan sitta kvar på våra platser utan att krampaktikgt hålla sig fast, men ändå förmodligen så hårt tåget kunde bromsa i den hastigheten, vilket för den delen kändes ganska hög. Jag tror vi alla på tåget gick igenom samma tankeprocess just då. Någon har befunnit sig på spåret! Vi tittade alla nyfiket o oroligt ut genom fönstren men kunde inte tyda något, inte annat än buskage och träd.


Tåget som stannat med all kraft den kunnat stod nu stilla o tysntanden var nästan obehaglig. Alla tittade omkring sig o runt på varandra, vågar vi säga det vi tänker? Inte långt efter känner vi lukten från illröda panikbromsar o samtalsnivån ökar succesivt. Nu sitter vi alla där o undrar, funderar, o väntar på information från tågpersonalen. Så hör vi plingandet som alltid kommer före ett meddelande på tåget. Direkt tystnad. Nu förstod vi vad som hänt, först viller de endast meddela att det skett ett tillbud, alltså att någon kunde ha skadat sig i en händelse. Inte långt efter detta kom meddelandet att en person omkommit. Det blev tre långa timmar på detta stillastående tåg som passerade innan vi tillslut blev avsläppta på en kaosartad station i Lund.


Självklart var flertalet tåg inställda eller ersatta med buss, o ingen verkade veta när nästa tåg mot göteborg skulle gå. Så vi , jag, sanna o lisa, hungriga som tre vilda djur gled in på ett litet kebabhak i Lund. Mätta o trötta efter det hitta vi äntligen ett tåg som hade "hem" som destination. Klockan var nog ca 21.00 när jag var hemma, o då lämnade vi  Malmö kl 15.00


Det var nog en av de mest bisarra upplevelser jag haft. Inte för att jag personligen mår dåligt över det som skett, utan för att man befann sig i den konstiga situation som man gjorde. Man var mitt i olyckans centrum o ändå påverkades vi ofattbart lite av det, hunger o försening var det som drabbade oss värst, o mitt i det var det någon som misste livet. Mitt i detta kaos var någon död!? O där sitter folk o klagar o undrar hur dem ska komma hem? O tycker det är för mycket begärt att behöva sitta på en buss eller ett överfullt tåg för att komma vidare på resan. Mitt i allt detta har folk mage att gnälla?! Ja, det är inte rätt att ta sitt liv på det viset, det är aldrig rätt att ta sitt liv, om det nu var det som hände?! Jag tackar änglarna att jag slapp se något, att jag inte var lokföraren som frustrerat bromsat i panik. Men någon dog, hur detta än skedde o varför så har en människa misst livet, o allt vi missa, var kvällsmaten hemma o vårt favoritprogram på tv, har vi verkligen rätt o klaga? Nä, det har vi inte, men vi är heller inte mer än männsikor, vi behöver något att klaga på, något att förändra, ett hopp om något bättre? Eller?


Men jag säger tack, tack för att jag har ett så fint liv, med underbara vänner, en fantastiskt bästa vän, varm o trygg sambo, härlig familj (inte helt okomplicerad dock ;)) en framtid som ser ljus ut just nu! Detta tackar jag för, för att jag lever o mår bra. Gör ni det med, jag tror det är nyttigt ibland, att få lite perspektiv på saker o ting! Vila i Frid du som befann dig på fel plats vid fel tillfälle!

Av Ellinor Innala Nilsson - 4 september 2011 21:08

Oj vad länge sen jag blogga nu.. sen skolan började känns det som om man inte har tid till något som ligger utanför ens pressade o supertajta tidsschema ;) Ja okej, så tajt är det kanske inte, men man måste få hinna ligga på soffan, slumra till till en dåligt serie o dregla ner filten också. Inte bara plugga o allt annat som man SKA göra.. Vi läser ju psykologi o psykiatri nu.. tufft må jag säga, sjävklart mycket intressant. det får en att se världen, o främst människan, ur ett helt annat perspektiv. Så fantastiskt sköra våra psyken är. Så fantastikst mycket de kan innehålla som vi väljer att lägga locket över, förtränga, låta sjukna till botten av vårt undermedvetna. Sen kommer stunder när man inte bara häpnas, utan faktiskt undrar hur fasen vissa tänkte för si så där hundra år sedan. Mm jag syftar på Freud, denna mannen hade alldelses för mycket fritid! Kastrationsångest?! Ja för vi kvinnor saknar verkligen en penis, gud vad jag hade velat födas till man.. NOT! Kom igen, hade du funnits idag hade dina ideer varit allt annat än revolutionerande, de hade varit ett rent självmordsförsök att påstå något sådant. Du hade funnit dig själv slaktad av feminismen! Ja, o vanliga kvinnor med för den delen!


Nä, dax o duscha av sig träningen från ikväll o säg godnatt för imorgon väntar ny skoldag.. :D

Av Ellinor Innala Nilsson - 25 augusti 2011 09:44

Inte klokt så mycket man drömmer ibland.. känns som om man inte får sova tillräckligt för i huvudet snurrar bara konstiga tankar o underliga fantasier. Drömmar kan kännas så verkligt, så sjukt nära på något vis, o ändå ar de så ofattbart underliga. Harett litet drömlexikon som jag brukar titta i ibland, självklart är det ju sa att drömmar sällan är var de verkar vara. Tvärtom, de symboliserar tankar, ens omedvetna, dem speglar ens liv. Det är dock inte alltid så lätt att tolka dem, och jag tror att man ska vara försiktigt med att göra det för ofta. I boken jag har berättar dem att om man tolkar för mycket börjar man snart styra drömmarna, och tillslut kanske de handlar om helt annat än de borde.


Hur som haver, igår fick jag mycket gjort iaf :) Har bokat in Chicko på allmänlydnadskrus hos Hillevi på Axtorps hundskola, han behöver lära sig gå fot! I övrigt är han faktiskt duktig oim jag får säg det själv, vilket ja gör ;)


Blev ett gott pass på gymmet med, med flisan såklart. Vi körde armar, var lite trötta i ben o mage efter core-passet så det var främst fokus på överkropp som gällde. Tänkte försöka hinna med en promenad nu innan jag ska till Båstad på kaffe o jobb i efm/kväll.


Dessutom blev det bak igår! Jajjemen, fick ett såntdär enormt ohälsosamt sug efter Cupcakes!! Så det var bara o införskaffa varorna o sätta igång, jag bytade ut vetemjölet mot fullkornsdinkel, så lite nyttigare blev dem :D


        

 Innan glasering, blev två fyllnader, Blåbär o Äpple med kanel!


 

Citron i både glasyr o smet, så det blir syrligt gott .)     


   Resultatet!!

Av Ellinor Innala Nilsson - 23 augusti 2011 20:46

Ännu en ledig o härlig dag att bara fördriva med diverse påhitt :) Först hamnade systeryster här med frallor, så det blev kaffeprat o frallemums så det stod härliga till, o så fick hundarna springa av sig :) Bettan förljde med o även hon har en liten speedad vovve, precis som sara, min syster :)


Sen bar det av till Grevie för att hämta upp min bror, han har lite kärleksbeskymmer med sin flickvän så har kännt sig lite låg så jag tyckte att vi gott kunde hitta på något, blir inte för ofta :( o avanpå det ringde flisan, så vi bjöd med henne o stack in till stan o landade i EH´s svettiga fotöljer ;) ja de är ju i skinn o det var varmt så..


Sen har det såklart blivit träning! Blev ett gott pass med Core ikväll i Båstad, skönt! Man vet att musklerna fått jobba efter ett sånt pass, mage o rygg, bålen, får köra stenhårt. Verkligen något att rekomendera till dem som vill träna upp just rygg o mage! :)

Köpte nya träningskläder i Ullared i går så de kom väl till pass, riktigt sköna att träna i o billiga! :)

Blev ett mellanmål nu efter träningen, man ska ju gärna äta efter att man kört något pass, så kroppen kan återhämta sig. Tänkte tipsa om ett mellanmpål som jag älskar, det e gott o enkelt!


Ta ett glad eller en liten skål, häll i dina favoritbär, jag brukar använda hallon o blåbär.

Kör dem en kort stund i micron så de tinar o blir lite varma :)

Häll sen på lite vaniljkesella o eventuellt vanlig lättkesella.

Tillsist fyller du upp med mild naturell lättyoghurt, den med lägst fettprocent. Om du vill lyxa till det så häller du på ett krossat digistivekex :)

Toppa med några frusna bär.

Blir gott som tusan o nyttigt (bortsätt från kexet kanske ;)


      

Tänkte lägga upp en liten bild på ett lite onyttigare mellanmål ;) Köpte ju små pajformer på Ullared igår så var tvungen att prova dem, så det blev hallon o blåbär smulpaj :) Med lite vaniljkesella på det så blir det smaskens!


 

Av Ellinor Innala Nilsson - 22 augusti 2011 18:49

Blev en shoppingtur på GeKås idag med Flisenfisen :) Ja en del slantar for iväg, det lustigaste var att det endast skiljde typ 40kr på min o nathalies nota..

 lite halvbisart att vi handlar för nästan samma summa ;)

Blev en del fina saker o ting iaf så lägger upp lite bilder på fynden :)


  Söt liten skylt, passar perfekt i köket :) 


  Prickig duk, lila klart, precis som väggarna !  


   Blev insprirerad av Nathalies kakfat så var tvungen att ha ett själv. 


  Med Cupcakes på :)   


  Hittade lite plagg faktiskt, (förvånad) brukar inte finnas så mycket kläder i min smak där annars, men blev bl.a denna oversize tröjan, nice va?! :)Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se