FotoholicElle

Senaste inläggen

Av Ellinor Innala Nilsson - 23 februari 2012 18:16

         

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 22 februari 2012 09:36

jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha


alla blommorna du gärna ville köpa
lilla mamma jag ska måla dem till dig
jag ska måla hela världen lilla mamma
och allt ska bli så ljust och glatt för dig

 

          
ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 20 februari 2012 21:05

Ibland finner jag mig själv i tankar om hur livet vore om man levde helt annorlunda.

Om man levde totalt utanför ramarna, i en värld långt bortom denna.

En värld bortom verkligheten, men ändå nära, ändå riktig i någon mening.


Nu har TV11 börjat visa Sons of Anarchy igen.

Jag har redan sett alla avsnitt men ändå fachineras jag gång på gång,

trots att jag vet vad som kommer hända, trots att jag vet att det inte är på riktigt.

Är det märkligt att man ibland undrar hur det vore att leva så?

Det jag egentligen mest förvånas över är hur jag som kvinna,

kan känna mig upphetsad av tanken att leva med ständig fara,

med män vars liv handlar om vapen och makt. Är det inte konstigt?

 

Men ändå, ändå glamoröst.

Inte som Hollywood men glamoröst på det viset att de lever precis som de vill, utan hämningar, med konstant spänning och total lojalitet.

Det är en kittlande tanke hur det vore att leva så där farligt, samtidigt som jag aldrig för mitt liv hade velat leva som en kvinna vars plats alltid stod under mannen.

Men jag undrar vad det är som får oss att söka efter det där spänningen, att söka lyckan i det farliga.

Jag antar att vi aldrig riktigt nöjer oss.

Är det bra?

Kanske, kanske kan man genom att aldrig nöja sig alltid få lite mer, eller kommer man bara sluta som missnöjd var gång?

Hur som helst är Sons of Anarchy precis en sådan serie som får en att fly verkligheten ett tag,

fachineras av spänningen men ändå aldrig behöva vara riktigt rädd. 

För visst är det skönt att leva sig in på riktigt,

att bara få bli förvånd, upphetsad av spänning och förundrad så djupt som jag faktiskt tycker att man blir av att se SOA.

Aldrig har en tv-serie trollbundet mig som denna.

Jag hoppas på många fler säsonger, fler kittlande avsnitt och ännu mer spänningen så att jag ibland kan få föras bort från vardagen och exalteras över den ibland glamorösa och ständigt maktdrivande mcvärlden.


Slänger upp lite gamla bilder med :)

     


Av Ellinor Innala Nilsson - 15 februari 2012 09:02

Det händer då och då att man häpnar över saker man hör på nyheterna, artiklar man läser eller information på nätet. Det händer allt oftare. Tankar om hur vi lever i Sverige skapar debatt. Vilket är bra!

Det jag främst tänker på idag är polisens arbete med att utreda brott. Till saken hör att min bästa väns lillasyster Lina 19år,  utsattes för våldtäktsförsök, gick till polisen... som avskev ärendet samma dag! Detta trotts att Lina hade namn på FEM vittnen! Polisen brydde sig inte ens om att ringa, ta in vittnena på förhör eller utreda på något vis!

Lina är dock en tursam tjej.. för hon har en pappa som är envis och som vet hur man letar rätt på information då han själv arbetar inom socialtjänsten. Och mycket riktigt letade han rätt på namnet på förövaren.. för att snart få veta att utredningen som sagt var nerlagd.. Efter att ha lämnat den nya informationen till polisen togs utredningen upp på nytt..

Gärningsmannen dömdes till 10månaders fängelse! Även om domen är överklagad och den inte vunnit laga kraft än så kan man se ett uppenbart fel i hela processen. Han ansågs skyldig av tingsrätten, så skyldig att han dömdes till fängelse. Men det tyckte inte polisen var värt att utreda?!


Är det verkligen polisens sak att sätta en prognos för hur det kommer bli en fällande dom eller inte? Är inte det äklagare och domstols sak att göra? Och för att åklagare och ska kunna lägga en rättvis bedömning om ett åtal ska väckas så måste en grun dlig utredning göras.

Klart att prognosen ser dålig ut om polisens inte ens pratar med vittnena! Vem som helst kan väl göra det jobbet, att ta emot en anmälan och sen skita i det! Poliser och åklagare har väl ändå skyldigheter? Att utreda, göra sitt yttersta och ta varje offer på allvar?!


Denna debatt som nu ryker hett runt oss har vuxit på bara en dag. Tidningen HD har skrivit diverse artiklar om Lina och hennes pappa Karl Andersson och gjort intervjuer med de som är ansvariga för utredningen. Sydnytt och Rapport har visat reportage om det på nyheterna igår. Idag ska Lina vara med i "Blåljus", webbtv på HD.se.

Till och med Leif GW Persson har utalat sig om fallet och hur polisens arbete inte fungerar. Spridning av alla klipp och artiklar har haft en väldig  fart på bland annat facebook. Och fortsätt! Dela allt, diskutera, håll debatten öppen, och gör skillnad. Det är precis denna sorten debatt som behövs för att skapa förändring. Det får inte gå till som det gör, att utredningar läggs ner utan anledning, sådana fel är oacceptabela! Det ska inte behövas att ha en pappa som tar tag i det!


Till slut vill jag bara säg till Lina och hennes pappa att, Wow! What dosent kill you only makes u stronger! Lina du är en sån förebild för alla tjejer där ute som inte orkat ta tag i det, som fått ett brev i lådan om att brott inte kan strykas. Du är en fighter och vi behöver fler sådana! För att förhoppningsvis skapa förändring i vårt rättsväsende och i det polisiära arbetet. Och till Kalle, ta vara på den fantastiska envisheten och fortsätt skapa rättvisa! Jag förstår klart varifrån döttrarna Andersson får sin styrka ifrån, både från dig och deras mamma!


Kolla klippet! Dela de de gärna vidare, det behövs! <3


http://svtplay.se/v/2709649/sydnytt/pappa_till_brottsoffer_gjorde_polisens_jobb?sb%2Ck103352%2C1%2Cf%2C-1


http://hd.se/skane/2012/02/14/polisen-la-ner-linas-direkt/

http://hd.se/skane/2012/02/14/polisen-forsvarar-sitt-beslut/

http://hd.se/skane/2012/02/14/tragiskt-det-ska-kravas-kontakter/

http://hd.se/skane/2012/02/15/darfor-laggs-sa-manga-ner/

Av Ellinor Innala Nilsson - 8 februari 2012 17:51

Då var man åter hemma efter en dag med Straffrätt i Malmö. Fick chansen att luncha med Finaste Flisan också, inte var dag det händer! :)


     

Minne från LadysNight :)

 

Lagom till att jag ska stiga av tåget i Båstad ikväll.. ett för den delen väldigt försenat tåg :/.. så möts både jag och flera passagerare av en kraftigt irriterad man, eller kille.

Eftersom tåget var väldigt försenat, saknade ett tågsett så hade det varit väldigt överbefolkat hela vägen från Malmö. Tågvärdarna hade inte en chans att kolla biljetter på oss. Jag antar att det var därför tågvärden stod precis vid utgången av tåget och nu kollade av när vi ändå passerade för att gå ut. Spelar kanske mindre roll när vi ändå ska av, men han har ju trots allt ett jobb att sköta.


Då är där en kille i kanske.. 20-25årsåldern som börjar moppsa sig. Ja, moppsa, för jag tycker faktiskt att det e rent sagt oförskämt och töntigt på samma gång att ge sig på en tågvärd som han gjorde. Han tyckte det var en idiot till tågvärd som skulle kolla hans biljett när han skulle gå av, och detta förklarade han klart och tydligt.


Tågvärden försökte vänligt förklara att han bara gör sitt jobb och att visa biljetten ingår i att åka tåg. Till svar får han ett mycket otrevligt; "du vill inte jävlas med mig" typ.. KOM IGEN!!! Va fan?!!! Tågvärden sa det att han återigen bara gör sitt jobb och att killen inte var välkommen på tåget igen.. vilket tyvärr inte kommer spela någon roll, men ändå. Till svar får han att han minsann var ett jävla rövhål som var dum i huvudet, etc.. En tjej i hans sällskap försöker lugna honom men jag antar att hans testosteron var skyhögt vid tidpunkten och manligheten kan man aldrig vika på ju!


Han gick ju av, och tåget körde vidare, men jag kan inte undgå att tycka att det var en väldigt obehaglig människa. O fy vad tågvärdarna måste få stå ut med mycket sånt skit, obefogat. Inte okej!

Hela vägen hem svor jag för mig själv. O man önskar att man hde stake nog att knäppa han på näsan och säga till han att flyga dit pepparn växer.. men lilla Nasse och Puh växer i stället i en.

O hela tiden tänkte jag i juridiska termer, eftersom det är det vi läser nu ;) haha, kunde ju drämt lagboken i skallen på han, det hade nog gjort verkan! :P


Nä, sluta upp o larva säger jag, bete dig som folk och pissa ut den där jävla testosteronen som för övrig inte klär dig det minsta!!  


  

Får hota med min bror istället ;)  

Av Ellinor Innala Nilsson - 7 februari 2012 19:34

Hemma efter en låååång dag i skolan. Hade föreläsning i straffrätt idag, väldigt intressant faktiskt. Vår lärare är nog ännu intressantare dock ;)

Slängde sig med diverse citat plockat från Strindberg och Simpson och berättade massor av anekdoter om hur han blivit plötsligt misshandlad av en man som gått in i fel trapphus och trodde att vår lärare låg med hans tjej, hur hans hund bitit grannen i häcken och att polisen, eller "snuten" som han själv sa, tyckte det var synd att hunden skulle gå kopplad.

Haha han är minst sagt en rolig figur iaf, vilket är skönt om man ska orka föreläsning 8-16 :)


Chickan fick sin kemiska kastrering idag! :O

Nu ska han förhoppningsvis sluta "skvätta" vart än han går. Fast enligt vetrinären kommer det bli tvärtom de första 4-6veckorna.. baaah, hans testosteron kommer alltså skjuta i taket.

Det kommer bli som en direkt injektion av manligt syndrom i hjärnan.. kan ni tänka er?!

Han kommer bli en ännu tuffare skolpolis än han redan är och förmodligen lyfta på benet vart än han går. Men det går ju över och ska förhoppningsvis försvinna helt!!! Vore underbart att slippa torka kiss faktiskt :P


     


Dessutom sitter vi utan vatten.. Ja, pumpen har visst gått sönder så kranarna e ta mig tusan snustorra! Inte precis så att man vill gå ut till dammen o tvätta sig eller hämta in vatten ;)

Nä, vi får va glada att det finns snälla grannar, får låna dusch och fylla dunkar med vatten.

Inte ens toan funkar ju.. den måste man hälla en hel spann vatten i för att spola med, och då sitter vi ju utan vatten haha, så det får vi också hämta dunkar till.

Så beroende man är, verkligen! vatten is tha shit kan ja säga! Hoppas på att rörmockaren kan ta sig hit inom det närmaste och släcka vår törst! XD


Slänger in lite fler härliga bilder från fotodagen med dem underbara, Flisan & Maria <3

Älskar er tjejer, så himla mycket! U make my world shine!


   


         

Av Ellinor Innala Nilsson - 4 februari 2012 21:23

En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende,
med en tro
Kärleken är


   


   


     


   


<3 

Av Ellinor Innala Nilsson - 25 januari 2012 15:11

Old pirates, yes, they rob I
Sold I to the merchant ships
Minutes after they took I
From the bottomless pit
But my hand was made strong
By the hand of the almighty
We forward in this generation
Triumphantly
Won't you help to sing
These songs of freedom?
'Cause all I ever have
Redemption songs
Redemption songs
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
Have no fear for atomic energy
'Cause none of them can stop the time
How long shall they kill our prophets
While we stand aside and look? Ooh
Some say it's just a part of it
We've got to fullfil the book 


        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se