FotoholicElle

Senaste inläggen

Av Ellinor Innala Nilsson - 30 december 2011 20:23

Nyponbuskar, nyponbuskar

 hela vägen nyponbuskar

 ser jag när jag blundar

 o nån stans där så blev jag den jag e nu..

 

         

 

Somliga säger vi lever i evighet,
fast döden är det sannaste som dom vet.
Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
fast dom aldrig hann i fatt de dom fick.


I kärlek och hat, fiende, kamrat,
glädje och sorg, hydda och borg.
Tar vi ett kort på barnen i sommar tid,
när dom dansar, när vi dansar.
En stund på jorden.

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 19 december 2011 12:37

Ibland tänker jag ofta på livet och de val man gjort. Hur det kommer sig att man är på den plats man är. Inte allt för sällan slås man av tanken om det är rätt.. Ska jag verkligen bli socionom? kommer jag klara det? Är jag stark nog? Vad skulle lilla jag kunna åstadkomma för en skadad själ?


Men det är då man plötsligt får nästan som en uppenbarelse slagen mot sig.

Häromdagen läste jag i tidningen City.. En liten liten notis om en våldtäkt som begåtts på ett behandlingshem. En pojke ska ha blivit utsatt för sexuellt övergrepp av en 17åring. Det västa är att behandlingshem är riktat till just personer som begått sexuella övergrepp.. någonstans ligger det en sjuk ironi i det hela.

Men jag kan bli så förargad.. så bestört över hur det får gå till, så förbannad över att man låter en sådan hänsynslöshet äga rum just där du ska vara skyddad. Där det ska finnas personal, kompetenta männsikor, att lita på. Ska det gå till så här? På ett behandlingshem ska du behandlas. Du ska "bli bättre". Hur kan du bli bättre när du utsätts för något sådant, hur kan du bli bättre om du "tillåts" utsätta någon annan för något sådant?!


När jag läser sånt, och allt annat sjukt som männsikor utsätts för eller hamnar i så vet jag varför. Då vet jag varför jag gör detta, varför jag läser till socionom. Då vet jag att jag vill förändra världen. ja det låter pretansiöst, so be it! Jag vill bli världens bästa, jag vill förändra, skapa något nytt, vackert och tryggt. Jag vet att den utopi jag pratar om är i det mesta omöjligt men om jag bara kan komma halvvägs, med tanken att förändra. om jag bara kan rädda en, så vet jag att jag gjort skillnad.


Glöm aldrig vem du är. Glöm aldrig vilken skillnad du kan göra för andra, för dig själv. Sikta långt, hoppas, och du ska se att vägen dit är halvvägs redan nådd.


Lita på de du har runt om dig, anförtro dig till dina närmaste, för genom dem blir du hel, genom dem skapar du allt det du vill. vem vore jag utan mina vänner, utan min sambo, min familj? En vilsen själ, rädd för att våga, rädd för att tro på mig själv. Ni gör mig till en bättre männsika, och det är jag säker på!


Igår var det julklappsutdelning hos Maria med Flisan. Underbart <3 Stunder som dem tvivlar jag aldrig. på att jag är på rätt väg, på rätt plats i livet. Allt hör ihop, alla val du gör i livet leder till vart du är idag, jag skulle aldrig vilja byta bort det, inte för något. I Love you to the moon and back.


     


 

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 14 december 2011 11:59

Satt på tåget hem häromdagen, läste som vanligt Metro och City för att få en liten update om världen :) Roligast är att läsa de små notiserna och artiklarna. Till min stora förvåning läser jag en mycket spännande artikel, dock liten, om hur Norge lider av enorm smörbrist!? Ja, smörbrist! Helt otroligt tänker jag och läser vidare. Vaddå brist på smör? Har kossorna börjat strejka eller har någon bakat en jättesmörkaka?

Nä, tydligen så har Norge monopol på smörtillverkligen, som på mycket annat. Och nu i juletider, när många bakar så verkar konsekvensen med begränsad smörtillverkning gett sig tillkänna. Jag kan inte fatta att Norge faktisk har ett sånt här system.. Står det "Staten" på alla kossor? Är osten också begränsad? Är det enbart Statlig mjölk som får förtäras?

Undrar hur det är om man äger en egen ko, kallas den hemmjölkning då? Som vi kallar det hembränning.. Smyger man över till grannen och köper sig en låda smör med svarta pengar för att sen frossa sig i?

Haha, nä, jag fattar nog mig inte riktigt på deras politik vad det gäller smör ;) och det är väl förmodligen mer komplicerat än vad som står i tidningarna.


 


Det mest galna med det hela är nog inte själva smörbristen. Nä, det är faktumet att smöret kommit att bli "hett" på smuggelmarknaden. En rysk medbrogare greps av tullen i Norge för att ha transporterat in flertalet kilo smör.. Hallå?! Ja, han hade som intension att sälja detta vidare, och det är helt klart klassat som smuggelverksamhet! 

Ryssen försökte göra sig en karriär genom smörlangning, med det sket ju sig totalt. Skrattretande tycker jag nog att det är.

På internet säljer folk smör för flera hundratals kronor, till och med öppnade paket.. Vad handlar detta om? Ska smöret klassas som narkotika nu? Istället för att du står på stan och langar lite brajja så står du nu med smör innanför rocken och frestar medborgarna med, du kanske till och med har med dig en liten minikyl att förvara smöret i. Vem vet, man kanske kan bli beroende av smör? Man kanske hamnar i en kriminell bana, börjar injiciera och röka skiten. Man kanske blir personlighetsförändrad och psykiskt sjuk...

Alltså, Norge, haffa de riktiga gangstrarna istället, de som faktisk säljer droger och förstör framtiden för våra barn, vem fan blir skadad av att få lite mer smör till sitt julbak egentligen?

Give them a breake!

Av Ellinor Innala Nilsson - 24 november 2011 09:29

Vart tar tiden vägen? På söndag är det första advent, o vart e snön? Känns knappast särskilt "juligt"..


Har haft hemstudier i tio dagar.. Kanske låter najs o så men nä.. Att först ha ett fullspäckat schema i skolan, med fem dagar i veckan, så man inte har en chans att varken orka eller hinna med att läsa hemma, för att sedan enbart läsa de 10 dagarna man är ledig, det e inge bra. Man blir helt tjock i skallen :( Ja så är det tenta om en vecka, känns väl så där. Men, känns det nånsin bra inför en tenta?


Hämtade ut min tenta i psykologi igår, visste att jag hade fått ett G men ville kolla poängen.. 1poäng från VG!! Va fan??!! Jaja, klart man e nöjd o så :) men det sticker ändå lite i ögat på en ;)


Känner mig allmänt svullen i hjärnan just nu.. Så mycket i skolan och så mycket annat man vill hinna med.. 


Men vissa saker gör en glad, ger energi!! 

Förra fredagen var det tjejkväll hos Flisisen med dem bästa :) 

Nathalie hade fyllt år så det firades med hemagjord pizza, paket och spel, underbart!!! 


Inte nog med det blev det premiär för "Halv åtta hos mig" som vi är ett gäng som ska turas om att hålla i :) Först ut var Martin och Maria. Kan tipsa alla om detta, tiden bara sprang iväg, i en kombination av prat och massa god mat, snacka om att få ladda batterierna :)

Det är så viktigt med vänner, att få finnas runt de man älskar, o de som älskar en tillbaka! Vad vore man utan dem? dem som faktiskt finns där alltid, dem som kan ta ens dåliga dagar och som kan säg till en att skärpa sig när det behövs. Dem som står pall helt enkelt! Fan vad jag älskar er!!!! Och tack för en fantastisk helg :)

Bjuder på lite pics från dessa två tillfällen, något suddiga, men ack så charmiga ;)


                                               

Av Ellinor Innala Nilsson - 16 november 2011 21:22


Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar,
din himmel så blå.


Maria

       


Av Ellinor Innala Nilsson - 14 november 2011 21:24

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
hon gör mej lugn
och hon viskar till mej
allt det jag säger dej


 


         

Av Ellinor Innala Nilsson - 13 november 2011 10:00Flisan


    


        


       


         


Av Ellinor Innala Nilsson - 12 november 2011 20:12

Vill börja detta inlägg med att säga att jag älskar min bror, Jonas :)

Jag säger det förmodligen alldelses för sällan, men han betyder mycket för mig. Vi har växt upp tillsammans, tätt, upplevt saker tillsammans, som vi nog båda önskar vi sluppit men även saker vi gläds åt. Idag tog han med mig på ett MÖRDARPASS ;)

Ja det blev inte så långt pass, men tillräckligt för att jag skulle känna mig mör. Min lillebror tränar diverse kampsporter, så det var också det jag fick känna på lite av.

Han är 19 år, tränar boxning, MMA och Brasiliansk jujutsi (kan inte den korrekta stavningen) dessutom tränar han småknattar ibland i BJJ. Han är jätteduktig, kan verkligen det han gör och har även tävlat i MMA. Så, jag vill väl bara säga att jag är sjukt stolt över dig Jonas, i dig finns ett stort hjärta och du betyder massor för mig! Dessutom har du en sjukt skön humor, precis som min ;) 

Älskar dig bror min!!!


  


         

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se