FotoholicElle

Senaste inläggen

Av Ellinor Innala Nilsson - 8 november 2011 21:28

Oj vad tiden passerar snabbt, för snabbt! Önskar jag hade minst 36timmar på ett dygn :/

Föreläsning efter föreläsning följer varandra hand ihand veckan ut.. Marx, Weber, Durkheim mfl gamla gubbar ska diskuteras och problematiseras. Sociologi på tapeten kan man säga :o


Igår fick jag min försenade födelsepresent av min älskling :)

En OnePice! Precis vad jag önskat mig, exakt den modellen jag gillar mest :)

Marinblå med lusekoftetryck, Piece of Norway heter modellen :)


 
Dessutom var jag och Flisan ute och försökte föreviga den vackra hösten i samband med lite modellande av den vackra flisisen :) Här är några av bilderna kommer fler, måste bara hinna med att fixa till dem i datan som jag stundvis blir ovän med ;)


                 

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 1 november 2011 21:42

Ladies Night, OYes!

OMG säger jag bara, fy för tusan vad kul vi hade! Kan råda alla girls out there att någon gång inlivet, eller varför inte en gång om året som vi tänkt, att besöka Ladies Night. Så mäktigt.

Alla tjejer, där på samma villkor, blir uppassade och smickrade, precis vad vi behöver!

Det var helt enkelt magiskt!

O ja, Brolle var HEEEEEEET!


                             


Sen kan jag ju nämna att jag läste en nåååågot irriterande notis i Metro på tåget idag....

Jo, tydligen, inte helt otippat, har några (3st) anmält Ladies Night till DO, diskrimineringsombudsmannen... men va fan säger jag bara, Inte ens nu, när det finns Ladies Night, ska vi tjejer få njuta av den uppmärksamheten.

Nä då ska det givetvis komma en och annan, o klaga på att dem minsann inte får vara så bababa!!

 Fan, sånt här gör mig så jäkla arg, en gång om året, en jäkla gång om året får vi gå på en så jäkla bra girlboost, EN GÅNG! Men då passar inte det dem som inte kan komma in för att dem råkar ha "fel" kön i brallan..

Hallå, finns det inte andra ställen ni kan gå på då? Finns väl diverse häng både för hetro och homokillar, och säkert även för transvestiter och transsexuella mm och ställen där kön inte ens spelar roll! Kan vi tjejer inte bara få lov att njuta av detta nu?

Aja, ursäkta mitt ursinne allihop, men antar att min kvinnliga pms slår bakut åt sånt här ;)


Men Kul hade vi allafall, så det så! :D


     


Tänkte avsluta med att citera vår energiska lärare i sociologi ;)

" Marx var som en igelkott, Mill var mer som en räv... men det kommer vi till sen "

Pussen på er :)

ANNONS
Av Ellinor Innala Nilsson - 26 oktober 2011 14:40

Usch vilken dag.. himlen är grå, löven bara fortsätter att falla. Träden är så nakna snart att det ser skamset ut. Hösten. Den är full av färger, en kort stund, sen möts man bara av blåst, regn och mörka timmar.

Hellre jul och vinter. hellre glögg och adventljustakar i fönstren. Hellre 50cm snö och paket under granen.

Nä, hösten är bara vacker i solens sken, vilket tyvärr inte infaller så ofta när väl oktober står i farstun.. Idag är jag nog lite melankolisk, idag är jag nog lite depp. O jag skulle tro att det endast är vädrets fel, tänk vilken påverkan!


Men tentan är klar, så ett smile kan jag bjuda på :)


 


Dessutom är jag stolt över två fina männsikor i mitt liv.

Stoffe klarade sin CE-uppkörning

igår, han har våndats och pluggat som en tok inför det och äntligen fick han lön för arbetet :)


 


Och så är jag stolt över Flisan, som kommer bli världens bästa syvare.

Hon använde mig som försökskanin i samtal som dem skulle filma och examineras genom inför en lärare. Hon fick massor av ros o beröm för hur duktig hon var, vilket jag helt instämmer i, även om jag inte e proffessor i något fancy ämne ;) Hur som helst tyckte han att hon definitivt skulle arbeta med lösningsfokus i sin kommande karriär, vilket jag tycker e kul efter som jag själv löst om det och tycker det e skitkul :)

En dag jobbar vi ihop!Men på Lördag... Är det LADIES NIGHT i malmö!!!!!

OMG så kul vi ska ha! Tre heta pinglor som kommer få Brolle att dregla, oja, vi ska hångla upp honom så han knappt kan stå XD


Remember girls? Rockfesten 2008.. det var tider ;)    

Av Ellinor Innala Nilsson - 25 oktober 2011 10:57

Wooow, what a week!


Tiden bara rullar iväg. Har suttit med en hemtenta i psykologi nu sen i fredags, är klar! Så jävkla gött.. har gott om tid på mig men i detta fallet känner jag inte att det är tiden som är jobbig, utan antalet sidor, damn vad lite vi får skriva. Så svårt o komprimera allt :/


Har hunnit med en del sedan jag bloggade sist.. har fyllt år :) Alltid skojsigt att bli ett år äldre.. eller ja.. tills man når 30-gränsen kanske, men än finns där hopp för mig :)


Fick 4 sånna här små söta minigrytor av flisen o jerkisch, perfekt att göra nan minipaj eller gratäng i :)


   


Har varit på kalas för min älskade systerson Hannes med, han blev 5 stora år!! Av oss fick han en liten traktor, men släpp som kan lasta timmer.. skitcoolt.. ja om du e 5 alltså :)


       


Nu hoppas jag på ett par lugna dagar innan nästa kurs drar igång, vi ska läsa sociologi och socialpolitik ända fram till jul.. baah, förlåt om jag inte är supertaggad! ;)


BTW, money på kontot idag, alltid något att glädjas åt :) Peace out!


Av Ellinor Innala Nilsson - 14 oktober 2011 12:45

"Vissa säger att man ska gå till botten för att få insikt,

andra menar att man ska gå till toppen för att få utsikt."

 

Just nu är det en väldigt inspirerande tid i skolan :) vi är på sista delen av vår psykologikurs och får lära oss hur lösningsfokuserad metod fungerar. det handlar om att se lösningen, inte problemet. det handlar om att prata om vilja, önskningar, hopp och framtid. Aldrig fokuseras det på problemet, hur det har varit, vad som är dåligt utan helt tvätom. För mig en ganska revolutionernade metod som går emot allt annat vi fått lärt oss, både i denna kursen och överhuvudtaget i livet. Alltid har jag trott att, ja självklart måste man veta vad problemet är, självklart måste man gå till botten med det, men nej, det är inte självklart, det är inte alltid lösningen på ens bekymmer. 


Att arbeta lösningsfokuserat handlar om att ställa rätt frågor. det är klienten som sitter på de rätta svaren, inte teraputen. Bara genom att låta klienten tala om sina möjligeheter, om en framtid de önskar så kan man flytta berg. Ja så är det faktisk, vi sitter själva på svaren och ibland behöver vi bara öppna ögon för att förstå att vi själva kan lösa våra problem.


Ja nu låter jag förmodligen helt såld på denna metod, men nej, jag tycker att den helt klart verkar fantastisk, och den används väldigt mycket inom diverse områden idag, både av kuratorer, socialsekreterare och psykologer. Men jag tror också att den inte är lösningen för alla, för vi är olika. Terapi har en bevisad effekt, och jag tror att terapi kan vara bra för i stort sett alla, men jag tror att vissa behöver gräva lite extra. Inte för att finna lösningen, för det gör man förmodligen inte av att gå bakåt, men för att finna en djupare förståelse för sig själv, varför man är som man är óch hur man blivit. Och att bara få  prata, slänga ur sig tankar och känslor har även det en kraft i sig.


Men jag kan nog råda många, som kanske har bekymmer man inte vet hur man ska lösa, som kanske inte fått hjälp genom annan terapi trotts att man provat, som kanske vill finna nya sätt att hantera sina problem på, att prova lösningsfokuserat samtal, för för många kan det nog spela roll.

Av Ellinor Innala Nilsson - 9 oktober 2011 20:21Hade en liten fotodag med Alexandra häromdagen :)

Blev en tur ut till stallet där hon har sin kärlek Myckle.

Dessutom fick ju hunden Puma självklart varar med på en hörna. Tyckte hon passa som handen i handsken på de höstfärgade löven :)                              

Av Ellinor Innala Nilsson - 6 oktober 2011 18:24

Morgonen började med frallefrukost med dem bästa :) Det bar dejt i det finsaste köket i Karlstorp, med Flisan, Maria o mej :)

Frallor, kaffe, juice, lite ägg o en massa snack! Love U Girls! Har försökt fått plugga lite idag men det blev inte överdrivet mycket :/ läst ett kapitel om kumminukationsteori i familjeterapi, väldigt intressant i och för sig, mycket att relatera till.. kommunicerar gör vi ju alla.

Funderar på om jag ska orka dra mig till ett litet gympapass ikväll.. har känt mig lite hängig, hostig och allmänt trött.. men inte blir man piggare av att göra soffan mjukare :s


Slänger upp lite bilder på min fina lillebror som jag tog häromdagen, man får alltid ett gått skratt när man är på fototur med honom :)


                   

Av Ellinor Innala Nilsson - 5 oktober 2011 20:53

And I would do anything for love,
I'd run right into hell and back.
I would do anything for love,
I'll never lie to you and that's a fact.


But I'll never forget the way you feel right now, oh no, no way.
And I would do anything for love,
Oh I would do anything for love,
I would do anything for love,
But I won't do that,
No I won't do that.


                     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se